Torps Begravelser - En kærlig afsked

DIT DIGITALE LIV


- og håndtering af din digitale arv


Vi er blevet digitale og det betyder at skønne minder og vigtige oplysninger let går tabt, hvis vi ikke forbereder os. Det betyder også at vi reelt set kan "leve" videre digitalt, hvis de efterladte ikke sørger for at få lukket div. sociale profiler, når man dør eller omdannet dem til mindesider. Der er desværre mange, der oplever påmindelser om fødselsdage og mindedage for en afdød, der desværre ikke har fået taget hånd om at slette eller opdatere deres profiler fra bl.a Facebook. Det man bør være opmærksom på er bl.a.:


Adgang til Computer, tablet og mobil: Information om brugernavne og adgangskoder til konti og profiler på nettet, computere, tablets og smartphones.


Adgang til offentlige dokumenter i e-boks: Du kan søge om at få adgang til e-Boks ved at udfylde en formular på e-Boks hjemmeside og indsende en kopi af skifteretsattesten.

(OBS! Det kan tage lang tid at få skifteretsattest)


Adgang til Facebook: Med en dødsattest, har de efterladte mulighed for at slette eller anmode Facebook om at omdanne siden til en mindeside ved at udfylde en formular på Facebooks hjemmeside. Men du kan også selv indskrive dine egne ønsker til, hvad der skal ske med din Facebook-profil, inden du dør.


Adgang til LinkedIn: De efterladte kan også, med dokumentation, anmode LinkedIn om at slette profilen.


Adgang til Dropbox: De efterladte kan anmode Dropbox om adgang eller lukning ved at sende den relevante information og dokumentation med brev til virksomheden i USA. Men bedst, hvis man kan sikre, at dele adgang til de filer og mapper, men ønsker at dele med sine efterladte, inden man dør.


For yderligere oplysninger eller vejledning til håndtering af dit digitale liv, kontakt Torps Begravelser.